معماری و عمران

این وبلاگ به منظور ارائه خدمات جامع در مورد مهندسی معماری و عمران ایجاد شده است.

معماری و عمران

این وبلاگ به منظور ارائه خدمات جامع در مورد مهندسی معماری و عمران ایجاد شده است.

دوستان عزیز می توانند موضوعات و نظرات درخواستی خود را مطرح نمایند و حداکثر تا آخر وقت همان روز مطلب مورد نظر برایشان ارسال می گردد.

مهندسین عزیز می توانند انواع نقشه ها و پروژه های معماری را از این وبلاگ بخواهند. فقط با دادن یک ایمیل تا آخر همان روز، پروژه مورد نظر در اخنیارشان قرار میگیرد.
با تشکر فرزاد شاهین کارشناس ارشد معماری

نوشتن مقالات از صفر تا صددرصد- چاپ تضمینی- در صورت به چاپ نرسیدن هزینه ای از شما گرفته نمی شود.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
نویسندگان

شیت بندی

سه شنبه, ۳۱ شهریور ۱۳۹۴، ۰۲:۵۲ ب.ظ

نکات لازم جهت شیت بندی

۱ – در یک شیت­ بندی باید تمام اجزا خوانا باشند .

این بدان معناست که اطلاعات فنی شیت را نباید به خاطر گرافیک شیت ، رنگ­های زیادی اجزا مختلف شیت ، کم بودن فضای شیتی که استفاده می­ کنیم دچار ابهام کنیم . به عنوان مثال یک نمای فنی باید نمای معماری باشد تا صفحه پر از درخت­ ها و آسمان رنگی ، و نباید نیمی از پلان داخل نیمی از پرسپکتیو شود . فقط به خاطر این­ که از لحاظ گرافیک زیبا شود و اطلاعات معماری از بین برود .

۲ – کلاژ کردن اجزای شیت ممنوع است .

در شیت نباید هر کدام از اجزا را بر روی کاغذی جدا ترسیم کنیم و بعد روی شیت بچسبانیم . بلکه باید در حین ترسیم هر کدام از اجزای روی آن ، آرام آرام و نیز پیوسته شود . به طوری که در اتمام کار حتی یکی از اجزای شیت را برداشت و یا جابه­ جا کرد .

۳ – استفاده از کادر بندی شیت ممنوع است .

اجزای شیت­ ، کادر شیت را تعریف می­ کنند ، اما کادربندی باعث می­ شود تا شیت محدود و خشک شود .

۴ – اجزای شیت نباید مورب ترسیم شوند .

مورب ترسیم کردن اجزای شیت ، به معنی خلاقیت در شیت­ بندی نیست ، جز پلان که نسبت به شمال می­ چرخد و یا مقطع ونما که می­ توانیم در چهار طرف پلان ترسیم کنیم .

۵ – شیت­ بندی خود به معنی پرزانته کار است و تنها ده درصد کل شیتی که شیت­ بندی دارد با رنگ راندو گردد .

رنگ کردن به معنی شیت­ بندی نیست . در حقیقت یک شیت فنی و اصولی کم رنگ می­شود تا وقت کمتری را بگیرد و تنها با شیت­ بندی اصولی که خود نوعی گرافیک به وجود می­ آورد که کمتر نیاز به رنگ باشد .

۶ – نباید در یک شیت به اندازه ­ی زیاد از متن و نوشته استفاده کرد . ( در حقیقت نباید معماری را توضیح داد بلکه معماری باید خود گویا باشد . )

در شیت نوشتن کلید واژه ­ها کافی است و در وسط شیت چیزی نباید نوشت . در اسکیس­ های جمعی و گروهی حتی نوشتن عنوان شیت هم ضروری نیست .

۷ – از ترسیم درخت ، فیگور ، ماشین ، متن و … به صورت نیندیشیده شانسی و به منظور پرکردن شیت باید خودداری کرد .

۸ – اطراف پرسپکتیوهای شیت باید در حد مسیر پیاده و سواره و چگونگی دسترسی­ ها طراحی شود .

اطراف پرسپکتیوها نباید خالی بماند ، زیرا یکی از ابزارهای اتصال شیت به هم ، ترسیم و طراحی سایت اطراف پرسپکتیوها است که بسیار مهم هستند .

۹ – در شیت نباید اجزا و اطلاعات تکراری داشته باشیم .

به عنوان مثال وقتی یک پرسپکتیو پرنده ، نمای یک وجه را نشان می­دهد ، دیگر نیازی به ترسیم نمای دوبعدی و جداگانه از آن وجه نیست و…

۱۰ – اگر در شیت چند پلان داشته باشیم ، نباید آن­ها را نزدیک هم ترسیم کنیم .

اگر پلان­ ها را نزدیک هم ترسیم کنیم ، یک پلان به نظر می­ آیند . بنابراین باید بین پلان­ ها فاصله باشد . در این فاصله می­تواند یک نما یا مقطع قرار گیرد . از قرار دادن پرسپکتیو مابین دو پلان خودداری کنید ، زیرا هم جنس نیستند .

۱۱ – اگر در شیت چند مقطع و نما داشته باشیم باید آن­ها را با نظمی خاص و مرتب در شیت قرار دهیم .

مثلا همه نماها در یک ستون زیر هم ویا همگی بر روی یک خط برش زمین قرار گیرند .

۱۲ – از ایجاد کلیشه و شیت بندی پرهیز کنید . در هر شیت بندی درباره موضوعات مختلف می­توان یک خلاقیت جدید انجام داد .

شیت­ ها می­ توانند عمودی  و افقی بسته شوند و در یک شیت­ می­توان اصلا پرسپکتیو نداشت و یا اصلا اجزای دو بعدی نداشت . ولی شیت­ بندی اصولی و درستی داشته باشند و …

۱۳ – ابعاد شیت باید مستطیل طلایی باشد و بهتر است همیشه به رنگ سفید باشد .

از به کار بردن شیت­ های مثلثی ، دایره ، مربع و… که ذاتاً دارای تقارن و سکون هستند بپرهیزید . مستطیل طلایی دارای محور و نوع پویایی است و ابعاد مناسب برای ارائه یک اسکیس را دارد .

۱۴ – شیت باید تعادل داشته باشد و پویا باشد . از ایجاد تقارن در شیت بپرهیزید .

۱۵ – همزمان با ترسیم اجزای شیت ، آنها را راندو نکنید .

این کار باعث می­ شود تا همه اجزا را رنگ کرده و شیت بندی را نابود کنید و اول کل شیت را با هم ترسیم کنید و سپس تصمیم بگیرید که با کمترین میزان رنگ ، چگونه شیت را راندو کنید ، بدین گونه ، گاهی فقط زدن آسمان در یک شیت بندی کافی است .

برگرفته از کتاب چگونه معمارانه طراحی کنیم ۲

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۳۱
فرزاد شاهین

نظرات  (۱)


ببخشیدآقای شاهین مطلباتون عالیه خیلی ازشون استفاده کردم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی